Jdi na obsah Jdi na menu

Včera a dnes: Skalíkova louka

Skalička je další mé srdcové místo v Beskydech. Nejsou tady davy turistů, je zde pěkná projížďka na kole a když se v zimě na kole nedá, tak je to pěkná, nenáročná procházka. A ta chata postavená v roce 1930 s bazénem je prostě úžasná. Poprvé jsem zde byla, když mi bylo asi 8 let. Z této návštěvy si pamatuju jediné - bazén. Ani nevím jestli jsme byli uvnitř, nicméně ten chátrající a rozpadající se bazén, byl můj největší zážitek. Pak jsem chatu navštívila roku 2012. Ještě bylo otevřeno, ovšem uvnitř byl docela solidní bordel. Blíže si o tom můžete přečíst ZDE. O 2 roky později tj. 2014 už Skalíkova louka byla zavřená. Zpočátku jsem byla příjemně překvapená, že zde probíhá rekonstrukce. Jenže po pár dalších návštěvách mi začalo být divné, že je chata pořád ve stejném stavu. Nic se nezměnilo s ničím se nepohlo. Chata se rozjebala (s prominutím) a ponechala se svému osudu.

Dále jsem toto místo navštívila 28.11.2015. A dojmy nejsou příliš pozitivní. Skalička pořád chátrá. Fotografie z mé návštěvy můžete vidět ZDE, nutno podotknout, že jsou to  smutné fotky.

 Ukázka razítka (na hodně pohlednicích Skaličky bývá razítko z Radhoště)


 

Nejaktuálnější fotky z 1.5.2017 a 1.5.2018 můžete shlédnout ZDE a ZDE. Vše při starém, nic se nepohlo kupředu. Vlastně něco možná jo. Někdo tady byl zavřít okna a zabezpečit vchody. Majitelka chaty (pakliže někdo takový opravdu existuje) působí po bližším hledání dojmem nastrčeného bílého koně resp. bílé klisny, dle toho v kolika firmách (převážně už neexistujících) po celé ČR figuruje jako jednatelka, akcionářka, či členka dozorčí rady. Něco tady zkrátka smrdí a bohužel se zdá, že Skalička to schytala.

Aktualizace červen 2017: v katastru nemovitostí změna z exekučního příkazu na zástavní právo smluvní.

Aktualizace říjen 2017: chata je na prodej přes realitní kancelář ExpoReality s.r.o., za cenu 7 350 000 Kč.

Aktualizace červen 2018: chata je znovu na prodej přes realitní kancelář ExpoReality s.r.o., za cenu 7 300 000 Kč.

Aktualizace duben 2019: chata je na prodej přes realitní kancelář ExpoReality s.r.o., za cenu 11 390 000 Kč (?! za 7 mil. to nikdo nechce, tak to dám za 11 mil. - pochopitelně těch 5 let, co je chata chata opuštěná a ve fázi nedokončené rekonstrukce nemovitost jistě nabyla na hodnotě)

Aktualizace září 2019 - chata nabízena přes novou realitku „Reality Kocourek“. Cena už raději není ani zveřejněna, resp. uvedeno obligátní „Info o ceně u RK“.

Aktualizace září 2023 - v květnu 2023 chatu koupila firma z Prahy

Doby, kdy byla Skalička v provozu si můžete prohlédnout níže:

Léto: 

Zima: 

Ještě jedno historické a ne moc časté foto - pohled z okna chaty na ještě fungující koupaliště a protější chaloupky: 

Ukázka dobové reklamy Jaroslava Krejčího, nájemce chat na Pustevnách a Skalíkově louce. Konkrétně Skalíkova louka disponovala: „restaurací, 10 pokoji, slunečními lázněmi, sprchami, tennisovým a wolleybalovým dvorcem, zahradou a skleníky. Od Pusteven 20 minut krásnou lesní procházkou.“

Další historické fotografie Skaličky naleznete níže:

 

Náhledy fotografií ze složky Skalíkova louka

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lucka - Re: Smutný osud uz ne

13. 7. 2017 15:52

To je zvlastni. Jednou jsem si objednala taxik, prijel celkem prijemny pan stredniho veku, dali jsme se do reci a predstavil se mi i jako majitel Skalikovy Louky (jeho dedecek to vlastnil, a ted se mu to navratilo). Pravil, ze chata normalne funguje, a on tam dokonce i o obcas vari, dale se zminil, ze nektere pokoje byly zrekonstuovany a hned vedle kopce je lyzarsky vlek. Dal mi i webove stranky www.skalikovalouka.cz a tel 571 643 239 (Prostredni Becva), chystam se tam podivat.

beskydskevzpominky.cz - Re: Re: Smutný osud uz ne

13. 7. 2017 21:07

Tak to asi nebude nejčerstvější zážitek. Chata už nefunguje nějaký ten pátek. Web, který uvádíte taktéž nefunguje a majitelkou Skaličky je nějaká žena z Prahy. Určitě se tam vypravte a sama si uděláte obrázek o tom, jaký je stav.

Radka - Chata stale na prodej :-(

31. 1. 2020 23:37

Chata je stale na prodej pres reality Kocourek. Pani z Zizkova co to vlastni musi byt chobotnice, v rejstriku je uvedena u vic jak 20 firem v ruznych funkcich. Nektere z tech firem jsou v likvidaci. Tam asi nebyl nikdy zajem dat Tu chatu do poradku :-(

beskydskevzpominky.cz - Re: Chata stale na prodej :-(

9. 2. 2020 19:06

Dobrý den,
jj uvádím to výše, že od září 2019 se Skalička prodává přes novou realitku a cena už raději není ani zveřejněna (ale tipuji, že nižší určitě nebude). Teď na internetu koluje info, že je chata už v tak špatném stavu, že záchrana je prakticky nemožná. Ale nemyslím si, že by to paní z Žižkova trhalo žíly...

Antonín - Skalička na prodej

11. 10. 2017 17:33

https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/chalupa/prostredni-becva-prostredni-becva-/3688497500#img=1&fullscreen=false

beskydskevzpominky.cz - Re: Skalička na prodej

11. 10. 2017 19:36

Antoníne, děkuji Vám za odkaz. No jsem zvědavá, jak to se Skaličkou dopadne. Celkem mě pobavilo, jak v inzerátu decentě přešli v jakém je tato „nadčasová srubová stavba“ stavu. Nicméně historické fotky Skaličky v inzerátu stáhnuté z BV mě taky překvapily. Kdysi to hold na Skaličce bylo o něčem jiném. Ale co bylo včera není dnes a současnost tak idylická bohužel není.

Ivan Reinoha - Zachrante Skaličku!!!

29. 8. 2015 16:58

Ano kdybych měl možnost a léta fakt bych pomohl a udělal vše pro záchranu této krásné Skaličky. T.č. žiji na Vysočině,když vidím jak se dá i z horších ,,hotýlků" vykutat něco úžasnýho...nemám slov.