Jdi na obsah Jdi na menu

Vernisáž výstavy: „Staré Hamry ze začátku minulého století z babiččina alba“ 16. 7. 2017

Loňská výstava pocházela z pohlednicové sbírky Igora Černocha a byla zaměřená na původní podobu obce. Letos to bylo o lidech, konkrétně o vzpomínkách rodiny Brumowských. Výstavu uspořádal pan Zdeněk Lasák, který prezentoval fotografie z alba jeho babičky paní Teresie Richtrové Tkáčové z Kavalčanek a vzpomínky rodiny Brumowských. Například Karel Brumowský byl starohamerský kronikář a vlastně tři generace Brumowských byli učitelé. Jinak musím za sebe říct, že jsem měla docela problém zorientovat se, kdo je vlastně kdo, protože těch jmen bylo hrozně moc.

Plakát k výstavě

Vernisáž byla zahájená ve 14:00 stejně jako loni starostkou obce paní Tořovou, která přivítala přítomné a pak si vzal slovo p. Lasák.  Pana Lasáka album jeho babičky tak inspirovalo, že o ni napsal knihu, ke které vytvořil i webové stránky. Musím říct, že babička p. Lasáka byla opravdu precizní. Ke každé fotografii má přesně popsáno o co šlo. Takové babiččino album bychom chtěli mít asi všichni. Po zahájení následovala prezentace o rodině Brumowských. Výstava je životopisná a tak vystavené fotografie spíše zachycují jednotlivé členy rodiny, ale je možné vidět osadu Kavalčanky, Gruň a pár obrázků Hamer.

Ukázka vystavovaných fotografií (více fotek v odkazu na konci článku)

Při úpravě fotek jsem si všimla, že na plakátu je napsáno datum trvání výstavy do 25. 7. 2017. Takže pokud to není překlep, tak moc času na návštěvu této výstavy není. Navíc je možno ji navštívit jen pondělky od 9:00 do 10:00 a úterky od 13:30 až 16:00.

Po vernisáži jsme se ještě mrkli ke kostelu, kde se týž den slavnostně odhalovala nová panoramatická fotografie Hamer před zatopením.

Nová fotografie u kostela sv. Jindřicha

Kompletní fotoreport z vernisáže je ZDE

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář