Jdi na obsah Jdi na menu

Zprávy z Ondřejníku 24.12.2014

Štědrý den je u mě synonymem výstupu na Skalku s následným pokračováním přes Ondřejník do Frýdlantu. Letošní rok nebyl výjimkou. Jelikož jsem zde dávala report z loňského vánočního výstupu a taktéž z mého neplánovaného podzimního výstupu, rozhodla jsem se, že letošní Vánoční Skalku zde reportovat nebudu, neb nechci být příliš monotematická. Ovšem na Ondřejníku jsem se dozvěděla myslím si zajímavé informace o tom, jak to s tímto kdysi velice populárním místem vypadá teď. A podělím se s vámi i o fotky

Chata KČT Ondřejník je stále uzavřena. A vypadá to, že se tady nic neudělalo za ten rok, co jsem tady byla naposledy. Nahlíželi jsme přes okno dovnitř a ten pohled je hrozný. Všechno rozrýpané až na cihlu. Omítky pryč, podlahy pryč. Bohužel nemůžu srovnat, zda interiér takto vypadal už loni, protože loni byla chata oplocená. Bez diskuze chata rekonstrukci potřebuje, ovšem nejsem si jistá, jestli tady opravdu nějaká probíhá.

Další „novinkou“ je, že chata v tichosti změnila majitele. Toto asi nebude příliš nová informace. Faktem je, že na Ondřejníku je nový investor – jistá firma z Frýdku-Místku, zabývající se prodejem armatur a realitní činností. Tato firma nejen je vlastníkem chaty „KČT“, ale koupila i ruiny vyhořelé chaty Solárky, kde nyní probíhá odklid sutin – nebo něco na ten způsob.

A co s Ondřejníkem bude? Dle informací místního zdroje zde výše zmíněná firma plánuje výstavbu luxusních lázní, ovšem prý pouze za podmínek, když se podaří nějaká ta dotace. Jak taky jinak, že. A ta dotace prý je v současnosti nejistá. Takže kdoví, neboť je nám všem jasné, že bez dotací se dneska zkrátka podnikat nedá!

Krom toho zde na místě venkovní budky s výčepem roste dřevěné stavení, které je však zatím zavřené (parcela na které stavba stojí patří také té samé firmě). Z čehož vyplývá, že v současnosti na Ondřejníku nefunguje žádné občerstvení. Zavřená je i hospoda Pod Ondřejníkem (Škarka). O Vánocích zde fungovalo provizorní občerstvení v přívěsu. Pokud jsem pochopila správně, tak šlo o nadšence, kteří chtěli alespoň o svátcích pro turisty Ondřejník trochu oživit.

Co jsem se dozvěděla, s tím jsem vás zde seznámila. Více nevím, proto kdyby měl někdo další nějaké informace, nebo chtěl tyto mé rozporovat – sekce komentáře je k dispozici. Svůj osobní názor asi prezentovat nebudu, neb je decentně řečeno lehce skeptický.

Na závěr jsem náhodně našla dvě podobné fotky. Byť je vidět posun kupředu Ondřejník už má asi dávno to nejlepší za sebou.

Dále už jen fotogalerie

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář