Jdi na obsah Jdi na menu

Kamarád z Veřovic

Dnešní příspěvek do rubriky vyjímečně nepochází z mé sbírky pohlednic Starých Hamer, ale na lícu najdeme vyobrazenou část obce Veřovice. Na zadní straně se řeší, no „řeší“ vlastně ani nevím co, ale není radno věřit ženským slibům   Já bych dodala, že nejen ženským. Vzhledem k tomu, že neznáme celý kontext slouží tento text, alespoň jako ukázka vztahové kultury tehdejších lidí - fakt nevím, jak to jinak říct Za povšimnutí také stojí vápencový vrch Kotouč, který vykukuje v pravé části pohlednice a který na svém objemu do dnešních dob „nepatrně“ ztratil.

Veřovice 1957

Díky tobě za pozdrav.

No už sem myslel, že si umřela, nebo že si sa už stala paní, nu a pán Ti nědovolí si vspoměť na starého přítele. No a to máte tak a potom věřte ženským a těm jejím slibům. Víš, Marie ja opravdu nevím, ale zdá se mi, že mi až příliš jasně dáváš najevo (prostě neodepisuješ), že už i zbíť(?) jenom jako přítele na mě už pomalu kašleš.

Musím býti opatrný nebo mámka Marušky mi kdysi naznačila, že Maruška je trošičku hodně urážlivá a velice že umí šůlit, no já zase pravím, každý ma svoji pravdu. No a ta fotografie něchala mamě(?)pozdraviť. Zdraví tebe i mamičku Franta.  

Lícová strana pohlednice - obec Veřovice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář